In onze praktijk vindt u alle specialisaties
binnen de fysiotherapie onder een dak!

Marion Mol


BIG registratienummer 79034506504

Als psychosomatisch fysiotherapeut ben ik binnen de praktijk gespecialiseerd in de behandeling van spannings- en stressgerelateerde klachten en in het omgaan met chronische pijn. Binnen dit vakgebied hanteer ik een haptonomische benaderingswijze. Het gevoel en het gevoelsleven wordt aangesproken door aanraking. De oorzaak van de klachten kan zowel lichamelijk als geestelijk van aard zijn of een combinatie hiervan. Er is sprake van psychosomatische klachten (hoofdpijn, nek/ schouderpijn, vermoeidheid, hyperventilatie, gejaagdheid, burn-out, onbegrepen pijnklachten) als de fysieke klachten verband houden met een verstoorde balans tussen lichamelijke en psychische belasting. De mens achter de klacht speelt een belangrijke rol in de behandeling. Het niet genezen van een klacht, of het herhaaldelijk terugkeren van dezelfde klacht, heeft vaak nog een andere achtergrond dan alleen een lichamelijke. Als psychosomatisch fysiotherapeut help je de mensen ook deze kant te ontdekken en wordt het in de behandeling meegenomen.

Bij haptonomische begeleiding staat het gevoel en de gevoelsbeleving van de mens op de voorgrond. Door middel van aanraking wordt de mens weer in contact gebracht met zijn eigen lichamelijke gevoelsbeleving. We leren weer luisteren naar ons eigen lichaam, onze eigen signalen. Het herkennen en mogen reageren op deze signalen kan helpen bestaande blokkades los te laten. De begeleiding brengt u in een bewustwordingsproces, zowel lichamelijk als persoonlijk. De complexiteit van de klacht vraagt vaak een multidisciplinaire aanpak. Ik werk in samenwerkingsverbanden met psychologen en huisartsen alsmede met het revalidatiecentrum in Breda en GGZ.

Gevolgde opleidingen:

1982 afgestudeerd als fysiotherapeut

1988-1992 haptonomie aan Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie

1990 bekkenklachten pre-post partum bij NPI

1999 ontspanning en adembewustwording bij NPI

2001-2004 post-HBO opleiding psychosomatische fysiotherapie

2006-2009 coaching en stress management

2009-2011 Mindfulness Acceptance and Commitment Therapy IPT

2012 Master practitioner NLP

Registratie bij KNGF-NFP (de beroepsvereniging): reg. 16612 Voor meer informatie zie www.kngf-nfp.nl

Copyright 2024 Fysiotherapie Weerijs | Alle rechten en typefouten voorbehouden | WordPress website: Altyd internetdiensten