In onze praktijk vindt u alle specialisaties
binnen de fysiotherapie onder een dak!

Flexchair ruitertraining

Om een beeld te krijgen van de houding en de zit van een ruiter wordt op de praktijk veel gebruik gemaakt van de flexchair. De flexchair is een kruk die op twee punten scharnierend gekoppeld is aan een computerprogramma. Dit programma registreert de beweging en zo kunnen we een beeld vormen over hoe iemand in het zadel zit. Bijvoorbeeld: meer links dan rechts of voorover of achterover.

flexchairhomeDe flexchair wordt gebruikt bij:

  • rijtechnische problemen
  • houdingsproblemen en
  • rugklachten.

Door mijn specialisatie als dierenfysiotherapeut kom ik ook vaak paarden tegen met rugklachten. Deze worden veelal veroorzaakt door een verkeerde zit van ruiters. Middels mijn werk als manueel therapeut kan ik werken aan het totaal geheel van ruiter en paard. De combinatie kan hierdoor verbeteren en de prestaties zullen een hoger niveau bereiken.

Natuurlijk is deze behandeling ook toepasbaar voor mensen met rugklachten die op andere wijze een verkeerde zithouding hebben ontwikkeld. Denk aan mensen die langdurig achter het stuur zitten of anderszins een zittend beroep uitoefenen.

 

bijlage 4.1.1h ruitertraining 21-11-2013

Copyright 2024 Fysiotherapie Weerijs | Alle rechten en typefouten voorbehouden | WordPress website: Altyd internetdiensten