In onze praktijk vindt u alle specialisaties
binnen de fysiotherapie onder een dak!

Joris van de Riet


BIG registratienummer 49060295604

Ik ben Joris van de Riet en sinds 2003 fysiotherapeut en heb in 2014 mijn master of science in de manuele therapie (SOMT) behaald.
Na werkervaring te hebben opgedaan in meerdere settingen zoals eerstelijnspraktijken, revalidatiecentra en re-integratie-centra ben ik er achter gekomen dat de fysiotherapie in de eerste lijn mij persoonlijk het meest aanspreekt.
In deze eerstelijnspraktijk zie ik veel verschillende aandoeningen wat ervoor zorgt dat ik een brede kennis heb en houd ten aanzien van het behandelen.

Daarnaast ben ik geschoold in Medical-Taping, wat voor veel mensen een goede extra ondersteuning geeft bij de behandeling. Ook geeft dit een extra ondersteuning bij het revalideren na een sportblessure.
Verder heb ik via de methode Mulligan een meer manuele richting gekozen. Deze methode is pijnvrij en geeft direct resultaat.

Binnen de praktijk ben ik verantwoordelijk voor de therapie op de Flexchair.

Flexchair is de nieuwste manier om rug, bekken en romp te trainen. Op deze manier kunt u rugklachten voorkomen en/of genezen. U traint actief door zittend te bewegen; u verbetert zo uw houdings- en bewegingsgevoel en actieve stabiliteit.

Flexchair is een bio-feedback training via de computer.
Dit houdt in dat tijdens het bewegend zitten al uw rug-, nek- en balansbewegingen worden gemeten, geregistreerd en gecontroleerd.

Daar ik zelf al jaren actief ben in de ruitersport zag ik meteen mogelijkheden om d.m.v.  de Flexchair de rijtechniek te verbeteren. Voor ruiters is de balans essentieel: met minimale energie correct bewegen rond je evenwichtspunt. Ruiters hebben nu eenmaal een goed gevoel in het bekkengebied en lage rug nodig om met het paard te communiceren. Dat kan je prima oefenen met de Flexchair-ruitertraining.

Copyright 2024 Fysiotherapie Weerijs | Alle rechten en typefouten voorbehouden | WordPress website: Altyd internetdiensten