In onze praktijk vindt u alle specialisaties
binnen de fysiotherapie onder een dak!

Kathelijne Geurdes

BIG registratienummer 59917137504

Mijn naam is Kathelijne Geurdes. Ik ben in 2013 afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik direct aan het werk ben gegaan. In 2017 heb ik de master of science opleiding voor de specialisatie kinderfysiotherapie met succes afgerond.

Als kinderfysiotherapeut zie ik allerlei problemen voorbij komen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Bijvoorbeeld schrijfproblematiek en motorische achterstand, maar ook voorkeurshoudingen bij baby’s vallen binnen mijn vakgebied. Voor de behandeling van voorkeurshoudingen kom ik aan huis.

Samen met uw kind ga ik aan de slag om het beste in ze naar boven te halen en om te ontdekken waar hun groeimogelijkheden liggen.

Daarnaast sta ik ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister (CKR), wat inhoudt dat ik door middel van nascholing op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen binnen de (kinder)fysiotherapie.

Marion Mol

BIG registratienummer 79034506504

Als psychosomatisch fysiotherapeut ben ik binnen de praktijk gespecialiseerd in de behandeling van spannings- en stressgerelateerde klachten en in het omgaan met chronische pijn. Binnen dit vakgebied hanteer ik een haptonomische benaderingswijze. Het gevoel en het gevoelsleven wordt aangesproken door aanraking. De oorzaak van de klachten kan zowel lichamelijk als geestelijk van aard zijn of een combinatie hiervan. Er is sprake van psychosomatische klachten (hoofdpijn, nek/ schouderpijn, vermoeidheid, hyperventilatie, gejaagdheid, burn-out, onbegrepen pijnklachten) als de fysieke klachten verband houden met een verstoorde balans tussen lichamelijke en psychische belasting. De mens achter de klacht speelt een belangrijke rol in de behandeling. Het niet genezen van een klacht, of het herhaaldelijk terugkeren van dezelfde klacht, heeft vaak nog een andere achtergrond dan alleen een lichamelijke. Als psychosomatisch fysiotherapeut help je de mensen ook deze kant te ontdekken en wordt het in de behandeling meegenomen.

Bij haptonomische begeleiding staat het gevoel en de gevoelsbeleving van de mens op de voorgrond. Door middel van aanraking wordt de mens weer in contact gebracht met zijn eigen lichamelijke gevoelsbeleving. We leren weer luisteren naar ons eigen lichaam, onze eigen signalen. Het herkennen en mogen reageren op deze signalen kan helpen bestaande blokkades los te laten. De begeleiding brengt u in een bewustwordingsproces, zowel lichamelijk als persoonlijk. De complexiteit van de klacht vraagt vaak een multidisciplinaire aanpak. Ik werk in samenwerkingsverbanden met psychologen en huisartsen alsmede met het revalidatiecentrum in Breda en GGZ.

Gevolgde opleidingen:

1982 afgestudeerd als fysiotherapeut

1988-1992 haptonomie aan Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie

1990 bekkenklachten pre-post partum bij NPI

1999 ontspanning en adembewustwording bij NPI

2001-2004 post-HBO opleiding psychosomatische fysiotherapie

2006-2009 coaching en stress management

2009-2011 Mindfulness Acceptance and Commitment Therapy IPT

2012 Master practitioner NLP

Registratie bij KNGF-NFP (de beroepsvereniging): reg. 16612 Voor meer informatie zie www.kngf-nfp.nl

Joris van de Riet

BIG registratienummer 49060295604

Ik ben Joris van de Riet en sinds 2003 fysiotherapeut en heb in 2014 mijn master of science in de manuele therapie (SOMT) behaald.
Na werkervaring te hebben opgedaan in meerdere settingen zoals eerstelijnspraktijken, revalidatiecentra en re-integratie-centra ben ik er achter gekomen dat de fysiotherapie in de eerste lijn mij persoonlijk het meest aanspreekt.
In deze eerstelijnspraktijk zie ik veel verschillende aandoeningen wat ervoor zorgt dat ik een brede kennis heb en houd ten aanzien van het behandelen.

Daarnaast ben ik geschoold in Medical-Taping, wat voor veel mensen een goede extra ondersteuning geeft bij de behandeling. Ook geeft dit een extra ondersteuning bij het revalideren na een sportblessure.
Verder heb ik via de methode Mulligan een meer manuele richting gekozen. Deze methode is pijnvrij en geeft direct resultaat.

Binnen de praktijk ben ik verantwoordelijk voor de therapie op de Flexchair.

Flexchair is de nieuwste manier om rug, bekken en romp te trainen. Op deze manier kunt u rugklachten voorkomen en/of genezen. U traint actief door zittend te bewegen; u verbetert zo uw houdings- en bewegingsgevoel en actieve stabiliteit.

Flexchair is een bio-feedback training via de computer.
Dit houdt in dat tijdens het bewegend zitten al uw rug-, nek- en balansbewegingen worden gemeten, geregistreerd en gecontroleerd.

Daar ik zelf al jaren actief ben in de ruitersport zag ik meteen mogelijkheden om d.m.v.  de Flexchair de rijtechniek te verbeteren. Voor ruiters is de balans essentieel: met minimale energie correct bewegen rond je evenwichtspunt. Ruiters hebben nu eenmaal een goed gevoel in het bekkengebied en lage rug nodig om met het paard te communiceren. Dat kan je prima oefenen met de Flexchair-ruitertraining.

Marlou Hoekstra-Welten

BIG registratienummer 29035467604

Mijn naam is Marlou Hoekstra-Welten. Ik ben fysiotherapeute sinds 1982. Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Zo ben ik 5 jaar werkzaam geweest in Zwitserland, alwaar ik in ziekenhuizen heb gewerkt. Teruggekomen heb ik m.n. mijn scholing weer opgepakt, zo heb ik cursussen gevolgd op het gebied van manuele therapie, Niet Aangeboren Hersenletsel, Bekkenproblematiek e.a. gevolgd

In 2004 heb ik gekozen voor de specialisatie van oedeem fysiotherapie volgens de methode Casley Smith. Vaatproblematiek en oedeem in ledematen komen hierbij aan de orde. Een verdere studie tot oncologie fysiotherapeute lag hierbij voor de hand en heb ik met succes afgesloten.

Mijn werk is gebaseerd op manuele lymfemassage, gecombineerd met zelfmanagement technieken als zijnde oefentherapie en compressietherapie. Gaarne help ik cliënten met klachten van zwaarte, zwelling en vermoeidheidsklachten in de ledematen, die gebaseerd zijn op pathologie van het lymfestelsel.

Sinds 2010 ben ik tevens afgestudeerd als oncologie – fysiotherapeut, wat inhoudt speciale fysiotherapeutische zorg voor kankerpatiënten. WWW.FYNEON.NL

Joris Goossens

BIG registratienummer 39917168504

Mijn naam is Joris Goossens.

In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda. Sinds december 2013 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij het team van Fysiotherapie de Weerijs.

Door mijn affiniteit met sport heb ik de opleiding Sportfysiotherapie gedaan, waardoor ik mijn kennis in dit vakgebied kon uitbreiden. Als sportfysiotherapeut richt ik me vooral op het behandelen van sportblessures, maar ook voorlichting en preventie zijn een erg belangrijk aspect binnen dit gebied.
Zo probeer ik er voor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer klachtenvrij kunt sporten en nieuwe blessures kunt voorkomen.

Daarnaast ben ik ook bekend met de mobilisatietechnieken volgens het Mulligan Concept, Desmotec (vliegwiel) training en Medical Taping.

Edith Wigman- Croes

BIG registratienummer 29050447804

Mijn naam is Edith Wigman-Croes.

Sinds 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool West-Brabant in Breda. Sinds mei 2011 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie de Weerijs in Rijsbergen. In juni 2017 heb ik de Masteropleiding Geriatrie Fysiotherapie bij Avans+ met succes afgerond.

Binnen de praktijk ben ik verantwoordelijk voor de behandeling en advisering van ouderen en hun naasten. Vanuit mijn afgeronde opleiding kan ik alle recente informatie omtrent het actief ouder worden direct toepassen.  Het is voor mij een leuke uitdaging om deze doelgroep zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en samen met de andere hulpverleners tot de beste behandeling te komen. Zo blijven ouderen zo lang mogelijk zelfstandig.

Naast de praktijk behandel ik ook ouderen aan huis en binnen het woonzorgcomplex Het Rijserf. Daar beschikken we ook over een goede behandelruimte met specifiek materiaal gericht op ouderen.

Verder ben ik ook bekwaam met de Medical Taping Techniek en behandeling bij duizeligheid. Ik ben aangesloten bij het Niet-Aangeboren Hersenletsel Fysionetwerk en Parkinsonnet.

Copyright 2024 Fysiotherapie Weerijs | Alle rechten en typefouten voorbehouden | WordPress website: Altyd internetdiensten