In onze praktijk vindt u alle specialisaties
binnen de fysiotherapie onder een dak!

Aandachtsgebieden

Op deze pagina vindt u meer informatie over de aandachtsgebieden binnen Fysiotherapie de Weerijs. Per onderdeel hebben we een vervolgpagina op onze website. Uiteraard kunt u ook direct contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen.

Valpreventie

IMG_4101Vallen komt regelmatig voor en kan ernstige gevolgen hebben. Uit onderzoek blijkt dat wanneer iemand gevallen is, hij of zij een groter risico heeft om opnieuw te vallen. Valpreventie richt zich op het vroeg herkennen van verhoogde risico’s zodat tijdig specifieke maatregelen genomen kunnen worden om de kans op een val zo klein mogelijk te maken.


Stress-management

stressBij stress-management denken de meeste mensen aan bewuster omgaan met de tijd. We praten over stress als we het te druk hebben, het gevoel van geen tijd hebben. Stress is niet per definitie negatief, een bepaalde mate van stress hebben we nodig. Stress doet iets met ons. Het heeft niet alleen met tijd en druk hebben te maken.

 

PDD-NOS

IMG_4121Al meer dan 25 jaar werkt de kinderfysiotherapeut van de praktijk zeer frequent met kinderen met stoornissen in het autistisch spectrum, tegenwoordig veelal omschreven als kinderen met PDD-NOS en kinderen met de diagnose DCD 

PDD-NOS staat voor pervasive developmental disorder – not otherwise specified. Samengevat een ontwikkelingsstoornis verwant aan een autisme contactstoornis.

Flexchair ruitertraining

Om een beeld te krijgen van de houding en de zit van een ruiter wordt op de praktijk veel gebruik gemaakt van de flexchair. De flexchair is een kruk die op twee punten scharnierend gekoppeld is aan een computerprogramma. Dit programma registreert de beweging en zo kunnen we een beeld vormen over hoe iemand in het zadel zit. Bijvoorbeeld: meer links dan rechts of voorover of achterover.

De flexchair wordt gebruikt bij:

  • rijtechnische problemen
  • houdingsproblemen
  • rugklachten
Copyright 2024 Fysiotherapie Weerijs | Alle rechten en typefouten voorbehouden | WordPress website: Altyd internetdiensten